Thursday, August 30, 2012

Cerita Gadis Kerja di Hotel

Cerita gadis kerja di hotel ini bukan cerita nyata atau kisah sesungguhnya. Kisah gadis ini hanya imajinasi dan karangan dari saja. mari kita semua mengambil hikmah dari cerita gadis kerja di hotel ini.

Malam ini adalah malam tahun baru 2013. setiap tahun hotel tempatku kerja mengadakan acara yang sedikit meriah untuk menyambut tahun baru. Aku sebagai bartender di pub dalam hotel ini sedari pagi sudah sibuk membuat persiapan. Mia dan beberapa waitress di restoran ku minta datang pada pukul 9 pm sebagai back up kerana aku tahu malamnya pasti sibuk dan kaptenku Noni pasti membutuhkan bantuan.
“oklah..” jawab Mia setelah ku tegaskan bahawa waitress mesti mengenakan kain pario pada malam itu. Mea kemudian keluar membawa kain pario tersebut dan kembali tak berapa lama.
“Kak, tolong simpankan seluar jeans Mia ni” Cewek manis ini menghulurkan jeans biru yang dikenakan tadi.
“Mia tak bawa celana, pakai CD aja”

Sambil berdiri di sebelahku gadis ini menunujukkan belahan kain parionya yang hanya diikat di bahagian pinggul. Ikatannya berada di sebelah kiri pinggulnya dan jika ia melangkah maka terlihatlah badan mulus miliknya hingga ke pangkalnya. Aku dengan santai menyelak sedikit belahan parionya hingga terlihat celana yang berwarna merah. Cewek kerja di hotel hanya membiarkan kelakuanku membuatku lebih berani mengelus lembut tubuhnya.
Aku memandang wajah gadis mungil ini sambil tersenyum. Mia membalas senyumanku dengan raut wajah yang tidak ku fahami.
“it”s ok, dalam pub ni gelap. Orang tak kelihatan.” Kataku setelah ku tarik kembali tanganku.

Mia hanya tersenyum kemudian meninggalkanku di dalam bar menuju ke ruangan tangah pub di mana dia akan ditugaskan. Aku memandang cewek itu dari belakang. Goyangan pinggulnya sangat menggoda. Kerana itulah aku sering meraba, Tetapi hanya sebatas itu. Aku tidak berani berlebih-lebih. Mia juga tidak pernah memarahi perbuatanku meraba badannya. Seringkali juga ku ramas-ramas kerana tidak tahan. Dia hanya tertawa melayani gelagatku.
Cewek yang kerja di hotel berbintang di kota metropolitan memang berani dari segi pemakaian. Celana jeans ketat dan t-shirt ketat belahan dada rendah memang selalu dikenakannya. Berkulit putih, buah dada yang agak besar bagiku, berwajah manis keturunan bugis dan badannya yang sering membuat pikiranku pusing. Dia memang cantik. Aku bangga mempunyai adik angkat secantik Mia. Seringkali juga gadis ini menceritakan padaku beberapa orang manager hotel tempat kami bekerja menggodanya. Pernah satu hari Vincent yang terkenal dengan sikap kurang ajar itu meraba tubuhnya, kemudian cewek yang kuangap adikku memaki sewaktu lunch break di café hotel. Tapi aneh, Mia tidak pernah memarahiku jika tubuhnya kuraba dan kuremas sesuka hati.

Jam 11 pm pub mulai penuh dengan pengujung. Aku jadi sibuk menyediakan minuman yang dipesan. Berpuluh gelas cocktail dan 2 barrel minuman membuatku sedikit berpeluh. Dan ketika jam menunjukkan 12 tengah malam, suasana di dalam pub semakin bising dan riuh. Ketika itulah Mia menghampiriku.
“happy new year!” katanya. Yang membuatku terkejut ialah cewek cantik yang kerja di hotel mencium pipiku yang tak pernah dilakukan sebelum ini. Apalagi di hadapan khalayak ramai.
“happy new year” balasku.
“kenapa cium di pipi? Kalau di bibir kan lebih asyik” sambungku sekadar niat mengusik. Tanpaku duga Mia menarik tanganku dan kami keluar melalui pintu belakang pub. Sampai di belakang Mia hanya diam menatapku penuh erti. Aku mengerti kemahuannya cuma dia malu. Lalu dengan pantas ku raih wajahnya mendekati wajahku. Bibir kami bertemu saling berkucupan dengan ganas. Tak ku sangka dia sangat handal bertarung lidah. Lidahku terasa disedut-sedut ke dalam mulutnya yang mungil. Aku tidak mahu kalah dan ku balas sedutan lidahnya.

Setelah lima menit aksi bercium kami lakukan, kami sama-sama berhenti dan saling menatap wajah masing-masing. Kami seperti dapat merasakan gejolak yang membara di dalam diri. Kemudian kerana belum puas ku rangkul pinggangnya dari hadapan menarik tubuhnya rapat ke tubuhku dan melumat bibirnya kembali. Ella membalasnya dengan rakus sambil nafasnya kedengaran bertambah berat. Kali ini tanganku tidak tinggal diam.

Aku sudah tidak memikirkan bahawa ketika itu kami masih lagi dalam waktu bekerja. Memang indah setiap kali melakukannya dengan Mia yang sehingga kini tiada seorang pun yang mengetahuinya. Wanita mungil kini sudah berumahtangga dan mempunyai seorang anak lelaki. Setelah dia menikah kami tidak lagi meneruskan perbuatan kami kerana kukatakan pada Ella yang dia harus setia dan menjaga hubungan suami isteri dengan baik dan jujur. itulah cerita gadis kerja di hotel, yang sampai saat ini terkenang selalu.

1 comment: